Nem tartott sokáig: reggel megígérte a kormány az ingyenes jogosítványt, estére máris visszavonta

Megosztás

Helyesebben fogalmazva “pontosított”. Ha valaki egy pillanatra is elhitte BAZ megyében, hogy hamarosan ingyen szerezheti meg középiskolásként az áhított, alsó hangon félmilliós költséggel járó jogsit, nagyot kell csalódnia. Ez az ígéret is ígéret maradt és gyorsan öregedett.

Mindössze fél napig élt a Fidesz-kormány ígérete az ingyenes jogosítványról, mivel egyáltalán nem igaz, ezt maga az igazságügyi miniszter “pontosította” a csütörtök reggeli, hangzatos ígéretet követően.

A kormány csütörtök reggel jelentette be, hogy szeptember 1-jétől ingyenessé teszi a jogosítványszerzést a hazai középiskolások számára. A sokak által várt döntésről Tuzson Bence igazságügyi miniszter számolt be, aki még ugyanaznap este egy újabb poszttal el is oszlatta a reményeket, ha valaki arra gondolt volna, hogy teljesen ingyen juthat az egyébként legalább félmillió forintba kerülő B kategóriás jogosítványhoz.

Tuzson Bence ugyanis arról írt, hogy 2024. szeptember elsejétől a középiskolai oktatás részévé válik a KRESZ és az egészségügyi oktatás, ami korántsem jelenti azt, hogy a jogosítványszerzés anyagilag megterhelőbb része, a gyakorlati oktatás is ingyenes lenne.

A gyakorlati oktatás? „A cél az, hogy a jövőben ezt teljes körűvé tegyük” – tette hozzá a miniszter. Hogy ez mikor és milyen formában valósulhat meg arról egyelőre nincs semmilyen konkrétum. Erre az egyik olvasó kommentje igen találónak bizonyult. “Így indult a középiskolások ingyenes nyelvtanulása is… Mára a Covidra fogják, hogy semmi nem lett belőle. Lapulnak, ez a fideszes taktika, ha valami nem jön be” – írta az olvasó.

Úgyhogy kár volt előre inni a medve bőrére, nincs ingyenes jogsi és nagy tételben fogadhatunk, hogy még nagyon sokáig nem is lesz, de sokak fejében a mondatot már elhintették így a választások előtt nem sokkal. (via Hvg)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek